Priznanja najboljšim avtorjem natečaja MOJ SOSED

Priznanja najboljšim avtorjem natečaja MOJ SOSED

Tišina, 7. oktobra 2011 – Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija in Zavod Republike Slovenije za šolstvo-območna enota Murska Sobota sta na priložnostni slovesnosti, ki jo je s svojim obiskom počastil tudi minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič, s podelitvijo priznanj in pohval zaključili natečaj  MOJ SOSED. Na razpis se je odzvalo šest pomurskih osnovnih šol s 26 prispevki, dve srednji šoli z enajstimi prispevki, z enim prispevkom pa tudi študent. Predsednica strokovne  komisije in predstojnica območne enote  Zavoda RS za šolstvo Irena Kumer je izpostavila zanimivost teme, ki je med mladimi spodbudila razmišljanja o aktualnih vprašanjih sodobnega časa, zato so si vsi sodelujoči zaslužili pohvalo, enajstim najbolje ocenjenim pa so podelili priznanja. Idejni oče zdaj  že drugega natečaja za mlade, akademik dr. Anton Vratuša, je zadovoljen ugotavljal, da je ponujena tema pritegnila veliko pozornost mladih. “Vsi smo na nek način sosedi – eni bližnji, drugi malo bolj oddaljeni. Dober sosed pa je največja varnost vsakogar.” je med drugim poudaril v nagovoru in za prihodnje leto že napovedal razpis novega natečaja. Šolski minister dr. Igor Lukšič pa je k čestitki nagrajencem med drugim pristavil: “Naš sosed je vsa zgodovina. Brez tega soseda nas ni. Zato bi morali spoštovati zapuščino predhodnih rodov in potem ne bomo imeli problemov s sosedi.”

Slovesnost so obogatili z branjem odlomkov iz nagrajenih besedil natečaja, zapel pa je tudi MPZ Mavrica OŠ Tišina pod vodstvom zborovodkinje Alenke Brulc Šiplič.

Pred slovesnostjo ob zaključku natečaja MOJ SOSED se je minister  za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih srečal in zadržal na  pogovoru z ravnatelji pomurskih šol.