Vabilo – Svetovni dan spomina na romske žrtve genocida v drugi svetovni vojni

Vabilo – Svetovni dan spomina na romske žrtve genocida v drugi svetovni vojni

Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija je tudi letos aktivna soorganizatorka obeleževanja Svetovnega dneva spomina na romske žrtve genocida v drugi svetovni vojni, v petek 6. avgusta 2021. leta.
Predvidena okrogla miza pomeni tudi naše aktivno vključevanje v razprave v okviru  Konference o prihodnosti EU/Evrope.
 
Iz priloženega vabila le na kratko povzemamo program dogodkov  6. avgusta:
 – ob 17.00: saditev spominskega drevesa  v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih v spomin na romske žrtve genocida med drugo svetovno vojno (drevo bo posadil prof.dr. Dragoljub Acković, generalni sekretar Evropske romske zveze);
 – ob 18.00: okrogla miza o položaju in perspektivah, pričakovanjih Romov v prihodnjem razvoju in življenju v EU/Evropi;  v veliki sejni dvorani Mestne občine Murska Sobota, Kardoševa 2
 – po okrogli mizi sledi položitev venca k spominski plošči “v spomin romskim žrtvam holokavsta v drugi svetovni vojni 1941 – 1945”  – dvorišče nekdanje Ekonomske šole v Murski Soboti, Slovenska ulica 11.
 
Spoštovani, obiskovalce oziroma udeležence posameznih dogodkov zaprošamo, da z razumevanjem sprejemate in upoštevate znana navodila in priporočila  za preprečevanje in omejitev širjenja bolezni covid-19.