V spomin na Pugled zasadili brogovito

V spomin na Pugled zasadili brogovito

Petanjci, 8. septembra 2016 – Na obisk v Vrt spominov in tovarištva je prišlo petdeset članic in članov Krajevnega odbora Zveze združenj borcev Zadobrova-Sneberje, ki je ena najaktivnejših borčevskih organizacij na ljubljanskem območju, v kateri aktivno sodelujejo številni še živeči prvoborci. Posebej negujejo spomin na dogodke na Pugledu, kjer je bila »kovačnica« partizanskih komandantov in pomembnih aktivistov narodnoosvobodilnega gibanja.

Goste sta v Vrtu pozdravila predsednik Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija Ernest Ebenšpanger in njen podpredsednik Marjan Šiftar, v imenu gostov pa se je za gostoljubje zahvalil prvoborec Franta Sever . Na priložnostnem druženju je spregovoril o pomenu narodnoosvobodilnega boja in ohranjanju spomina na veličasten boj za svobodo slovenskega naroda. Jože Vidic je gostom predstavil vlogo Prekmurske čete, Damir Domjan pa prizadevanja, da mladi ohranijo in da znajo vrednotiti spomin na NOB. Prav na dan občinskega praznika Občine Tišina je goste pozdravil tudi župan Franc Horvat.

Po krajšem kulturnem programu in vodenem ogledu Vrta, za kar je s pripovedovanjem zanimivih zgod poskrbel Marjan Šiftar, so gostje zasadili spominsko drevo brogovita, ob katerega so zapisali: V spomin prihoda II. grupe odredov s Pugleda na Štajersko.
Preostanek dneva so izkoristili za prijeten izlet po Pomurju in okušanje tukajšnjih kulinaričnih dobrot.